5 bezienswaardigheden in Normandië

14

De regio Normandië in Frankrijk ligt op slechts 5 uur rijden van Utrecht en biedt alles voor een heerlijk vakantiegevoel. Mooie dorpjes en steden en prachtige stranden. Nathalie van het travelblog www.mapofjoy.nl verkende Normandië met een auto en deelt in dit artikel wat de 5 bezienswaardigheden zijn.

Etretat : regio Normandië in Frankrijk

  1. Honfleur

Eén van de allermooiste dorpjes van heel Normandië. Het is een kleine havenstad met veel historie waar je je ogen uitkijkt. De oude huisjes en straatjes en de prachtige haven maken van Honfleur een erg fotogenieke plek.

  1. Rouen

bezienswaardigheden in Normandië

 

Een vrij grote stad waar van alles te doen is. Je kunt er goed winkelen en uit eten gaan, maar je wilt vooral naar Rouen vanwege de historische vakwerkhuizen. In het centrum vind je er 2000 in verschillende vormen en kleuren! De oudste dateren uit de 15de eeuw.

  1. Beuvron-en-Auge

In de straten rond het plein van Beuvron-en-Auge kun je meer dan 40 vakwerkhuizen uit de 17e en 18e eeuw aanschouwen en een bijzondere houten markthal waarin enkele winkels zijn gevestigd. Erg knus, mooi en sfeervol.

  1. Sainte-Mère-Église

Iedereen kent D-Day en daarom is het bijzonder om Sainte-Mère-Église te bezoeken. Het heeft zich namelijk precies hier afgespeeld. Bezoek het Musée Airborne, want in dit museum wordt heel goed tentoongesteld wat er die beroemde dag precies gebeurd is.

  1. Étretat

regio Normandië in Frankrijk

 

Als laatst een parel aan de kust van Normandië: Étretat. Hier kun je als liefhebber van bijzondere natuur niet anders dan versteld staan van het natuurschoon. Wat er zo bijzonder aan is? Op het strand staan gigantische krijtrotsen die doorlopen naar de zee. Deze krijtrotsen zijn enkele eeuwen oud en hebben en zijn met de tijd geslepen tot verschillende vormen. Een van deze rotsen heeft een leuke bijnaam, namelijk de “l’Aiguille”. Dat is niet zomaar, want deze rots lijkt inderdaad op een olifant.

Het hele jaar door is een bezoek aan Étretat een aanrader, maar vooral tijdens de zonsondergang is het bijzonder mooi. Het zonlicht schijnt dan recht op de krijtrotsen en hult ze in verschillende kleuren. Je kunt ook een wandeling maken naar de top van de rotsen of een boot of kano huren en zo de krijtrotsen vanaf zee zien. Het kiezelstrand in de vorm van een halve maan is een leuke plek om tijdens de warme maanden je handdoek neer te leggen, te zonnebaden en een frisse duik te nemen. Aan de boulevard zijn verschillende, leuke restaurants gevestigd, dus je kunt hier ook onder het genot van een hapje en een drankje de sfeer proeven en genieten van het uitzicht.

Of je nu houdt van cultuur of natuur, rust of gezellige drukte, Normandië biedt het. Het is erg aan te raden om hier lekker met je eigen auto rond te rijden en je laten verrassen door al het moois. Vergeet vooral niet ook te genieten van al het lekkers dat lokale ondernemers hier produceren en verkopen. Verse kazen, heerlijke wijnen, knapperig brood en meer. Smullen!

Bedankt. Er wordt rekening gehouden met je mening.
Probleem: Je hebt al gestemd voor dit artikel.
Vond je dit artikel nuttig?
1 2 3 4 5