5 minder bekende Franse steden die een bezoekje verdienen

24

Als Milou van Roon niet aan het reis is, dan schrijft ze er over op haar blog Explorista.nl, waar ze vrouwen inspireert een avontuurlijker leven te leiden. Ze is daarnaast CEO van online marketing agency Explorista Media. Ze spendeert ongeveer een derde van het jaar in het buitenland en wordt onrustig als er geen nieuw reisje op de planning staat. Je kunt haar volgen op Instagram (http://instagram.com/Explorista) of Facebook (http://facebook.com/ExploristaNL).

Parijs en Marseille kennen we nu wel, maar Frankrijk heeft nog zó veel meer te ontdekken op het gebied van leuke steden. Combineer je zomervakantie eens met een bezoek aan een nabijgelegen stad. Zoek een camping in de buurt, en geniet van de sfeer van deze vijf authentieke Franse steden.

Avignon

pont d'avignon

Mocht je vroeger Franse les gehad hebben dan zal je je het liedje nog wel herinneren: “Sur le pont, D’Avignon, l’on y danse”. Deze bekende brug, Pont Saint-Bénézet, is één van de twee trekpleisters van de Zuid-Franse stad. Ook het Palais des Papes mag je echt niet missen. Het bouwwerk stamt uit de veertiende eeuw, en is het grootste Middeleeuwse Gotische bouwwerk in Europa. Zoals de naam al aangeeft, werd het paleis in de middeleeuwen bewoond door pausen.  Vanaf 1906 doet het gebouw dienst als museum.

Grenoble

Grenoble

Aan de voet van de Alpen tref je Grenoble, de hoofdstad van het departement Isère. Het aanzicht is er eentje dat prijkt op vele ansichtkaarten: dat van de skyline tegen het besneeuwde Alpenmassief.  In de winter sta je in twintig minuten rijden op de piste, en in de zomer kun je hier prachtige wandelingen maken. Ook de stad zelf bezit voldoende natuur, waaronder de Jardins des Dauphins dat zich bevindt onder het Fort van Bastille. Vanuit het park heb je een fantastisch uitzicht op Fort Rabot.

Carcassonne

Carcassonne

De vestigingsstad Carcassonne ligt in het zuiden van Frankrijk, tussen de Pyreneeën en de Montagne Noir.  Carcassonne is de derde grootste toeristische trekpleister van Frankrijk. De oude binnenstad stamt uit de dertiende eeuw en prijkt in zich geheel op de Unesco Werelderfgoed lijst. Carcassonne is de grootste behouden vesting uit de Middeleeuwen. De stadsmuren geven de stad een dramatische aanblik.

Nantes

Nantes

De havenstad Nantes ligt in het westen van Frankrijk, aan de zuidkant van Bretagne. Nantes was in de Romeinse tijd al een belangrijk handelscentrum, en in de vierde eeuw bezat Nantes al een bisschopszetel. Vanwege de wijnen uit de Loire bleef het een belangrijke handelsstad in de middeleeuwen, van waaruit het veel handel dreef met Engeland en Nederland. Één van de hoogtepunten van Nantes is de gotische kathedraal – waarvan de bouw vier eeuwen in beslag kwam. Een andere must see is de mechanische olifant, Les Machines d’île, waar je een ritje op kunt maken.

Straatsburg

Strasstburg

Voor veel mensen staat Straatsburg bekend als één van de zetels van het Europese Parlement, maar de hoofdstad van de Elzas heeft ook een charmant stadscentrum dat een bezoekje waard is. Doordat de stad gedurende de afgelopen 200 jaar minimaal vijf keer van Duitse naar Franse handen overging (en andersom), kent de stad een interessante mix van architectuur.  De houten vakwerkhuisjes aan de rivier domineren de meeste vakantiekiekjes.

 

 

Bedankt. Er wordt rekening gehouden met je mening.
Probleem: Je hebt al gestemd voor dit artikel.
Vond je dit artikel nuttig?
1 2 3 4 5