5 redenen waarom de Algarve op je bucketlist moet staan

15

Even kennismaken

Hoi! Ik ben Chantal en deel elke week handige reistips op mijn reisblog Reisdoc.nl. Mijn artikelen zijn allemaal in gestoken op het credo ‘waar voor je reisgeld’. Welke bestemmingen bieden nou echt kwaliteit voor de juiste prijs? En hoe kun je geld besparen voor of tijdens je volgende reis? Ik wil mijn lezers motiveren om zoveel mogelijk de wereld te ontdekken: niet alleen omdat dat het mooiste is wat er is, maar ook omdat het echt niet heel veel geld hoeft te kosten. Mijn favoriete werelddeel: toch wel Europa. Omdat ons eigen continent misschien wel de meeste diversiteit biedt van alle andere werelddelen bij elkaar. Portugal heeft daarbij echt mijn hart gestolen, de Algarve in het bijzonder.

Bij de Algarve denk je al snel aan ellenlange zandstranden en veel toeristen. En ja, die zijn er ook zeker, maar de Portugese zuidkust heeft echt zo veel meer te bieden dan dat! Ik geef je graag 5 redenen waarom de Algarve nou echt op je bucketlist zou moeten staan.

  1. Het heerlijke eten en drinken

1.	Het heerlijke eten en drinken

Ik ben zelf niet zo’n heel groot fan van de Portugese keuken in het algemeen, maar in de Algarve weten ze op veel plekken toch wel heel goed hoe ze lekkere gerechten op tafel te zetten. Vooral als visliefhebber kom je hier goed aan je trekken, maar het eten uit de cataplana, een soort koperen pan die alleen in deze regio wordt gebruikt, is ook heerlijk. Zorg dat je bij de koffie op z’n minst een keer een heerlijk zoete Pastel de Nata bestelt: geloof me, daar krijg je geen spijt van! En laat ik over de Portugese wijn al helemaal niet beginnen…

  1. De vele verstopte strandjes

De vele verstopte strandjes

Naast de grote stranden die populair zijn bij toeristen, heb je in de Algarve gelukkig ook heel plekken die wat minder bekend zijn, en eigenlijk ook veel mooier. Je ziet ze vaak niet gelijk vanaf de grote weg, dus je moet maar net weten dat ze er zitten. Vaak zul je er nog een stukje voor moeten lopen, maar dat is het in deze gevallen wel meer dan waard. Ga bijvoorbeeld naar Praia de Mareta, Praia do Tonel, Praia da Bordeira of Praia do Pinhão, het wat minder bekende strand bij Lagos. Het mooie van deze stranden is dat ze naast veel zand ook prachtige rotspartijen bieden. Je kijkt er echt je ogen uit!

  1. De zonsondergang

De zonsondergang

Die is namelijk fantastisch en met niets te vergelijken. Het beste uitzicht heb je in Sagres, op zo’n half uurtje rijden vanaf Lagos. Dit dorpje ligt op het zuidelijkste puntje van Portugal, waardoor je perfect zicht hebt op de zon die langzaam in de zee verdwijnt, zo vlak achter de vuurtoren van Cabo de Sao Vicente die je in de verte nog ziet (die is trouwens sowieso de moeite waard om te bezoeken). Zorg dat je vlak voor de ingang van Foraleza de Sagres staat, hoog boven op de rotsen. Ik heb al veel mooie zonsondergangen gezien de afgelopen jaren, maar deze staat met stip op nummer een. Prachtig!

  1. Rust én entertainment

Rust én entertainment

Het mooie van de Algarve is dat het voor ieder wat wils biedt. De feestganger kan z’n hart ophalen in Albufeira, de rust- en natuurzoeker is aan het juiste adres door westelijker te gaan zitten bij Serra Monchique of Sagres, en de cultuurliefhebber zit hier ook meer dan goed. Er zijn tal van pittoreske dorpjes en stadjes te vinden de Algarve. Ga bijvoorbeeld het centrum van Lagos in, met haar leuke pleintjes, gezellige terrasjes en prachtige gebouwen. In het bijzonder: de St. Anthony’s kerk is er een die je niet snel zal vergeten. Een en al glimmend goud, waar je ook kijkt.

  1. De temperatuur

De temperatuur

In tegenstelling tot veel andere plekken in Europa, biedt de Algarve het hele jaar door een heel erg fijn klimaat. In de zomer is het er zo rond de 30 graden (maar altijd met een lekker briesje), in de winter wordt het vaak niet kouder dan 15 graden. Ideaal, dus ook in het voor- of naseizoen!

Bedankt. Er wordt rekening gehouden met je mening.
Probleem: Je hebt al gestemd voor dit artikel.
Vond je dit artikel nuttig?
1 2 3 4 5