5 tips voor geslaagde vakantiefoto’s

00

Vakantiefoto’s zijn al een tijdje niet meer weg te denken van de sociale media! Iedereen wil zijn foto’s delen op Facebook, Instagram of Flickr! Om op te vallen in deze felle fotoconcurrentiestrijd is het dus belangrijk een vakspecialist te worden. Want goede foto’s worden meer bekeken en vaker geliket! Hieronder 5 tips om rekening mee te houden bij het fotograferen:

1/ Verlaat de gebaande paden

Inderdaad fotograferen de meeste toeristen dezelfde plaatsen, drukke toeristische hotspots. Maak het verschil en ga op zoek naar originele locaties… En wie toch een foto van de Mont Saint-Michel of de Dune du Pyla wil maken, kan altijd onze andere tips nog opvolgen!

2/ Denk aan het licht

Behalve bij foto’s van een zonsopkomst of zonsondergang speelt licht een cruciale rol bij het fotografen, vooral midden in de zomer! Ga voor geslaagde kleurenfoto’s zonder tegenlicht altijd met uw rug naar de zon staan.

3/ Kies bewust een perspectief

Lage hoek, panorama, onderwaterfoto… varieer naar hartenlust met het perspectief! Wacht niet met shooten totdat alle mensen uit beeld zijn verdwenen: zij maken het beeld juist levendiger!

4/ Neem de tijd

Fotograferen vraagt tijd! Haast je niet en neem nooit maar één foto… Maak altijd meer foto’s, dan weet u zeker dat u óók de foto hebt gemaakt waarmee u succes zult hebben!

5/ Werk uw foto’s bij

Werk uw foto’s bij voordat u ze post. Geef ze een vintage look, maak ze lichter, contrastrijker, scherper… Leef u uit en speel met de verschillende tools die Instagram en andere apps u bieden.

Bedankt. Er wordt rekening gehouden met je mening.
Probleem: Je hebt al gestemd voor dit artikel.
Vond je dit artikel nuttig?
1 2 3 4 5