5 x groene hotspots op Corsica

15

Als hoofdredacteur van twee websites, Daily Cappuccino en Stijlmeisje, én moeder van 2 kleine kids, is het bijna altijd spitsuur. Op een positieve manier, dat wel. Ik houd van de reuring en het feit dat ik veel mag reizen voor mijn job (alleen én met mijn gezin). Iets wat zorgt voor een fijne afwisseling, waardoor ik ook goed mijn hoofd leeg kan maken. Alleen Europa al heeft zo veel moois te bieden. Met name eilanden vind ik enorm fascinerend. Bijvoorbeeld het mooie Corsica!

Corsica is zo’n eiland waarbij je elke hoek die je omgaat weer wordt verrast door een ander bijzonder mooi landschap. Hoge bergen (veelal boven de 2000 m), pijnboombossen, kleurrijke bloemen, grasvelden en de mooiste stranden. Alles kan je hier vinden. Fascinerend is met name dat Corsica juist niet het droge, dorre karakter heeft waar de rest van de Mediteranae bekend om staat. Het is juist enorm groen en divers. Daarom 5 groene hotspots die je zeker niet mag missen wanneer je op Corsica bent:

 

Désert des Agriates

Photo credits : P. Maxim Massalitin

Deze groene ‘woestijn’ aan de noordkust van het eiland is een beschermd gebied. Vooral in het voorjaar is het fantastisch om in twee dagen door dit gebied te rijden (via de D81, de enige weg die door deze woestijn gaat) en uiteindelijk bij een strand te komen met prachtige turkooise wateren

 

Piscines Naturelles de Cavu

Photo credits : Véronique Mergaux

Gelegen vlakbij het kleine dorpje Taglio Rosso kan je midden in het bos baden in drie prachtige natuurlijk ‘zwembaden’. Het is sowieso een aanrader om niet alleen naar de zee te trekken maar ook één van de vele meertjes en riviertjes die het binnenland rijk is aan te doen.

 

Iles Lavezzi

Photo credits : Jean-Baptiste Bellet

Deze eilandjes liggen midden in een groot zeereservaat waar je niet zomaar naar toe mag. Op het eerste gezicht zijn het niet meer dan rotsen bij elkaar. Maar de steenformaties zijn onwijs fascinererend en de flora is uniek.

 

Natuurpark Scandola

Photo credits : Jean-Pol Grandmont

De enige manier om dit natuurpark te bezoeken is per boot. Het is namelijk een schiereiland, maar wel van meerdere kanten aan te varen. Vanaf de boot kan je de prachtige rotsformaties en kliffen bekijken en als je geluk hebt zelfs dolfijnen zien zwemmen. Scandola staat daarnaast ook nog eens  op de werelderfgoedlijst van Unesco.

 

A Cupulatta

Photo credits : Eveha

Dit schildpaddenparadijs wordt bewoond door meer dan 3000 dieren en 170 soorten. Het heeft de perfecte condities voor het leven en voortplanting van schildpadden. Ben je gek van schildpadden dan kom je hier dus zeker aan je trekken. Good to know: het park is in het leven geroepen om schildpadden te bestuderen, voort te laten planten en te beschermen.

Bedankt. Er wordt rekening gehouden met je mening.
Probleem: Je hebt al gestemd voor dit artikel.
Vond je dit artikel nuttig?
1 2 3 4 5