Authentieke vakantie in Saint-Emilion

25

Bezoek Saint-Emilion , een Unesco-werelderfgoedmonument, en ontdek wat deze leuke stad in Gironde allemaal voor u in petto heeft.

 

Een stad met een rijk erfgoed

De middeleeuwse stad Saint-Emilion ligt op een heuvel midden tussen de meest prestigieuze wijngaarden van de Bordeaux wijnstreek. Het charmante stadje is een paradijs voor liefhebbers van mooie stenen. Er is een schat aan opmerkelijk mooi erfgoed te ontdekken. Flaneer er door de smalle straatjes waar het wemelt van de oude huizen. Monumenten en overblijfselen in romaanse stijl rijgen zich aaneen tot een heus openluchtmuseum.

De monolithische kerk, een unieke, historisch beladen bezienswaardigheid is een must voor iedereen die Saint-Emilion bezoekt.

 

Een gastronomische stad

Verken lopend of op de fiets de wijngaarden van Saint-Emilion en hun domeinen; ze zijn beroemd om hun eersteklas wijnen. Drinkt u graag wijn, of bent u geïnteresseerd in wijn? Proef de grands crus uit de stad en schrijf u in voor een initiatie wijnproeven bij het Maison du Vin de Saint-Emilion. Stap in de wereld van de wijn en beleef een uniek zintuiglijk en cultureel avontuur.

Bent u eerder een lekkerbek? Proef dan van de macarons en laat uw smaakpapillen tintelen. Deze traditionele lekkernij met zijn zachte, subtiele textuur en heerlijke amandelsmaak is een specialiteit van de stad.

Ontdek ook de vele gastronomische restaurants die regionale specialiteiten op basis van streekproducten op de kaart zetten. Lamprei uit Bordeaux, lam uit Pauillac of rund uit Bazas zijn culinaire hoogtepunten.

Beleef de regio en ervaar de smaken, de wijnen en de gastronomie van de stad Saint-Emilion!

 

Slapen op de camping in Saint-Emilion

Waarom zou u tijdens uw vakantie niet op een camping in Saint-Emilion overnachten? Dan houdt u het gevoel dicht bij de natuur te zijn, want het Yelloh! Village Saint-Emilion ligt in een werkelijk unieke omgeving midden tussen de met wijnstokken beplante heuvels. Geniet in het centrum van deze middeleeuwse stad van een moment van ontspanning. Hier bent u even helemaal weg!

Bedankt. Er wordt rekening gehouden met je mening.
Probleem: Je hebt al gestemd voor dit artikel.
Vond je dit artikel nuttig?
1 2 3 4 5