Bretagne, het paradijs voor trekkers en wandelaars

15

Als u graag wandeltochten maakt, komt u in Bretagne zeker aan uw trekken. Tijdens uw vakantie bij Yelloh! Village kunt u de mooiste wandelpaden van de regio belopen en de prachtigste landschappen ontdekken.

 

In de voetsporen van de oude douaniers

De GR34 is een van de oudste wandelpaden van Bretagne, een route van ruim 1800 km langs de kust. Van de Mont-Saint-Michel naar de Golfe du Morbihan loopt u door steile rotslandschappen, langs behouden stranden en pittoreske havens en dorpjes terwijl u de verkwikkende zeelucht inademt. Er zijn meerdere dagen nodig om de hele route te lopen, maar u kunt er al een goede indruk van krijgen wanneer u in een van onze Bretonse campingdorpen verblijft. De meeste liggen namelijk vlak bij dit beroemde douanepad. Ons campingdorp Le Ranolien laat u de Roze Granietkust ontdekken, dat van Les Pins stelt u in staat de duizelingwekkende kliffen van cap Fréhel te bereiken en het campingdorp Port de Plaisance biedt u de gelegenheid het verbazingwekkende panorama van de Pointe du Raz te bewonderen.

 

Trektocht door de bergen

Als we aan Bretagne denken, zien we vooral de kust voor ons. Toch telt de streek ook een klein bergmassief. Ver weg van de stranden en kliffen tonen de monts d’Arrée oneindige heilanden, rotsachtige steile hellingen, coulisselandschappen en graslanden. Deze diversiteit aan reliëfs en ecosystemen biedt een zeer gevarieerde fauna en flora. U kunt deze unieke landschappen ontdekken door in het campingdorp Les Mouettes te verblijven, gelegen in de Baai van Morlaix, of in het campingdorp La Baie de Douarnenez, beide aan de kust gelegen. Ze bieden u de gelegenheid om zowel van het waterplezier te genieten als van het weldadige wandelen in de bergen.

 

Een legendarisch bos

Bretagne is een land van legendes waar de beroemdste mythen van de geschiedenis zijn ontstaan. Zo kunnen uw wandeltochten door de regio veranderen in een soort zoektocht naar de mysteries! Het woud van Brocéliande lijkt rechtstreeks uit een sprookje te zijn gekomen, en zal u ongetwijfeld betoveren… Ideaal voor een wandeling met de hele familie, op zoek naar de sporen van koning Arthur, tovenaar Merlijn, de ridders van de Ronde Tafel en Viviane, de Vrouwe van het Meer. Met zijn met mos bedekte rotsen en eeuwenoude bomen met kromme takken, straalt dit bos een magische sfeer uit. Deze mythische plek ligt op slechts 1 uur afstand van het campingdorp Le P’tit Bois, vlak bij Saint-Malo, en op anderhalf uur van het campingdorp Belle Plage, niet ver van Lorient. Aarzel niet om hier uw vakantie te reserveren!

 

Of u nu voor de kust, de bergen of het bos kiest, u vindt de omgeving van uw dromen voor wandelen in Bretagne dankzij Yelloh! Village!

Bedankt. Er wordt rekening gehouden met je mening.
Probleem: Je hebt al gestemd voor dit artikel.
Vond je dit artikel nuttig?
1 2 3 4 5