Bretagne, land van festivals en festiviteiten

15

Als u een accommodatie reserveert op een Yelloh! Village camping in Bretagne, kunt u niet alleen een schitterende streek verkennen maar ook een indrukwekkend aantal festivals van dichtbij meemaken. Volg de gids!

 

Het Art Rock Festival in Saint-Brieuc

Wat is er nu leuker dan tijdens een festival in de openlucht de komst van de zomermaanden te vieren? Dat kan al meer dan 30 jaar tijdens het Pinksterweekend in het gezellige Saint-Brieuc. Gedurende drie dagen zet deze gemeente in de Côtes-d’Armor de schijnwerpers op kunst in al zijn vormen met een fantastische mix van concerten, straatoptredens, theater, circus, dans, exposities, beeldende kunsten en video’s. Het is een bomvol programma! Om dit ongelooflijk veelzijdige festival optimaal te kunnen ervaren en tegelijkertijd de wonderschone Cap d’Erquy te kunnen bewonderen, kunt u rekenen op onze camping Les Pins, op minder dan 40 minuten rijden van de stad Saint-Brieuc. Een geweldige manier om heerlijk nietsdoen, activiteiten in de natuur en culturele uitstapjes met elkaar af te wisselen!

 

Het Festival Les Vieilles Charrues (“Oude Ploegen”)

Als er één festival is in Bretagne dat grote aantallen bezoekers trekt, is het wel dat van Les Vieilles Charrues dat het grasveld tussen Kerampuilh en Carhaix-Plouguer overspoelt met de meest uiteenlopende klanken. Dit als een van de grootste muziekfestivals van Europa beschouwde en vier dagen durende evenement dat halverwege de maand juli plaatsvindt, staat bekend om zijn fantastische programma dat grote sterren en jonge artiesten bijeen weet te brengen. Van rock tot electro en van hiphop en het Franse chanson tot wereldmuziek, het festival Les Vieilles Charrues ziet zichzelf graag als eclectisch en generatie-overstijgend. Ons campingdorp Les Mouettes is de perfecte locatie om vlak bij zee te profiteren van een 5-sterren accommodatie op minder dan een uur rijden van het muziekfestival. Aarzel dus niet om hier uw vakantie te reserveren!

 

Het Interkeltisch Festival van Lorient

Het evenement waarop Bretagne echter veruit het trotst is, is zonder enige twijfel het Interkeltisch Festival van Lorient. Elk jaar dompelt deze stad in de Morbihan u begin augustus gedurende tien dagen onder in de Keltische cultuur dankzij de ongeveer honderd concerten en voorstellingen en de grote optocht van verschillende Keltische naties, tijdens welke duizenden met vlaggen en traditionele kostuums getooide dansers, zangers en muzikanten door de straten trekken. Dit evenement is zo indrukwekkend dat het vaak de televisie haalt. Als u dit voor Frankrijk unieke festival wilt meemaken, vindt u geen betere locatie dan camping Belle Plage. Hier kunt u op nog geen 15 minuten rijden van Lorient uw vakantie aan zee doorbrengen in een schitterende groene omgeving.

 

Maar het voor zijn festivals bekend staande Bretagne heeft nog veel meer verrassingen voor u in petto. Kom ze allemaal ontdekken tijdens een vakantie op een van de Yelloh! Village campings van de streek!

Bedankt. Er wordt rekening gehouden met je mening.
Probleem: Je hebt al gestemd voor dit artikel.
Vond je dit artikel nuttig?
1 2 3 4 5