Checklist voordat u met de auto op vakantie gaat

15

Het moment is bijna daar dat u al uw zorgen achter u kunt laten en eindelijk kunt gaan genieten van uw vakantie. Om met een gerust hart op pad te kunnen gaan, vindt u hier enkele handige tips van Yelloh! Village.

 

Een aantal maanden van tevoren

Om de geschiktste camping en type accommodatie te vinden, kunt u uw vakantie het beste enkele maanden van tevoren reserveren. Als u van plan bent met een camper op pad te gaan of te slapen in een tent, is het ook raadzaam ruim op tijd te beginnen met het aanschaffen van de benodigde spullen, zodat u niet alles vlak voor vertrek moet kopen. En mocht u toch nog helemaal niets gepland hebben, dan kunt u altijd nog terugvallen op de last minute aanbiedingen van Yelloh! Village!

 

Een paar weken voor vertrek

De laatste weken vóór de vakantie verlopen meestal nogal rommelig.  Plan daarom van tevoren de activiteiten die u absoluut wilt doen in de streek, koop alvast een gids met informatie over de vakantiebestemming en maak een lijst van de dingen die u in uw koffer mee wilt nemen. Als u met de auto op vakantie gaat, denk er dan aan uw auto te laten controleren, zodat u onderweg niet tegen onverwachte problemen oploopt. Dit is natuurlijk ook het moment om uw campingspullen te checken en zo te voorkomen dat er paniek uitbreekt over een lekkend luchtbed of een kapot gasstel. Als er in uw huis planten zijn die water nodig hebben, of als er een huisdier achterblijft dat gevoerd moet worden, regel dan op tijd dat een kennis of een van de buren regelmatig bij u langsgaat. Probeer tot slot al één week van tevoren uw koffer te pakken, zodat u dat niet op het laatste nippertje moet doen en vergeet niet de weersverwachting te checken om eventueel uw kledingkeuze te kunnen aanpassen.

 

De dag voor vertrek

Het is zover! In minder dan 24 uur gaat u met de auto op weg naar uw vakantiebestemming. Maar voordat u in uw auto springt, moet u nog even dit lijstje afwerken:

  • Schakel een automatisch antwoord in op uw e-mail inbox en, als u bij thuiskomst niet verrast wilt worden door een inbox die uitpuilt van de reclameboodschappen, schrijf uzelf dan uit voor nieuwsbrieven die te vaak binnenkomen
  • Wijzig de tekst van uw antwoordapparaat om aan te geven dat u op vakantie bent
  • Eet alle kliekjes op en maak de koelkast leeg om bij thuiskomst vervelende verrassingen te voorkomen
  • Vergeet niet uw papieren en uw rijbewijs mee te nemen
  • Laad uw camera helemaal op en leeg de geheugenkaart als u van plan bent veel leuke vakantiekiekjes te gaan schieten
  • Sluit gas, water en elektriciteit af en haal stekkers van elektronische apparaten uit het stopcontact

 

Onze campingdorpen beschikken over zowel staanplaatsen voor tenten, campers en caravans als comfortabele accommodaties, van cottages tot bijzonder originele huuraccommodaties. Bekijk ons complete aanbod om dé droomaccommodatie voor uw vakantie te vinden!

Nu hoeft u alleen nog maar de deur achter u dicht te trekken en in de auto te stappen. Goede reis!

Bedankt. Er wordt rekening gehouden met je mening.
Probleem: Je hebt al gestemd voor dit artikel.
Vond je dit artikel nuttig?
1 2 3 4 5