De Balearen : verrassend mooie eilanden

00

De Balearen behoren absoluut tot de populairste vakantiebestemmingen aan de Middellandse Zee. De archipel, die bestaat uit vijf hoofdeilanden en enkele kleinere eilanden, is vooral geschikt voor vakantiegangers die van de zon willen genieten. U kunt er duiken, wandelen of een boottocht maken op zee. U kunt vliegen naar het eiland van uw keuze: Ibiza, Formentera, Menorca of Mallorca, waar tijdens de vakantie natuur, cultuur en lekker luieren aan het water moeiteloos hand in hand gaan.

Laat u verleiden door de Balearen…

Terwijl Ibiza vooral bekend staat om zijn bruisende nachtleven, wordt vaak vergeten dat dit Baleareneiland ook een klein natuurpareltje is. Ibiza staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zowel zijn culturele als natuurlijke rijkdommen. Het kristalheldere water van Ibiza en Formentera is erg in trek bij duikliefhebbers: de landtongen van Sa Pedera, Punta Prima en Sa Gavina zijn vermaard vanwege de bijzondere koralen.
Mallorca en Menorca zijn juist weer ideale vakantiebestemmingen voor families. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een campingvakantie en genieten van het strand en wandelingen in de natuur. Het massief van de Sierra de Tramontana op Mallorca staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als u genoeg tijd hebt, bezoek dan de verschillende eilanden eens per boot: op die manier kunt u de diverse sferen proeven en het telkens wisselende uitzicht op de archipel bewonderen.
Het architecturale erfgoed van de Balearen is minder bekend maar ook heel gevarieerd. Het Fort van Isabel II geeft u een inkijkje in de geschiedenis van Menorca, terwijl u op Ibiza vele monumenten vindt die u niet mag missen: de perfect bewaard gebleven vestingmuren en de kathedraal zijn fraai in het oog springende getuigen van het verleden.

Bedankt. Er wordt rekening gehouden met je mening.
Probleem: Je hebt al gestemd voor dit artikel.
Vond je dit artikel nuttig?
1 2 3 4 5