De Pinksterferia in Nîmes: bijna een week lang feest!

15

Van 20 tot en met 25 mei 2015 lijkt het wel of Nîmes de belangrijkste stad van heel Frankrijk is. Gedurende deze dagen komen streekbewoners en talrijke bezoekers uit Frankrijk en uit het buitenland bij elkaar om feest te vieren en de tradities van de Gard te beleven. Reserveer een paar dagen op een camping vlak bij de stad en meng u onder de menigte.

Dagen vol feestgedruis en gezelligheid

Al sinds de eerste editie van 30 mei tot en met 2 juni 1952 weet de Pinksterferia van Nîmes elk jaar weer alle bezoekers en inwoners met stierengevechten, abrivado’s en bandido’s te betoveren. Gedurende zes dagen ontdekken jong en oud de regionale tradities en de verschillende culinaire specialiteiten: met de Sevilliaanse paella, de watersteekspelen op het Canal de la Fontaine en de Provençaalse mis in de kathedraal weten we zeker dat de dagen zullen omvliegen!

De ideale manier om de stad te verkennen

Wat is er nu leuker dan een bezoek aan Nîmes tijdens de Pinksterferia? U kunt op uw gemak in het ritme van de peñas (fanfares) door de straten van de stad slenteren. En waarom leert u als de avond gevallen is niet de Sevillana dansen in één van de vele bodega’s die u tegenkomt? Reken maar dat u tot diep in de nacht geniet van de feestelijke sfeer! Probeer om alles van de Feria mee te maken al een dag van tevoren aan te komen: u mag de Pégoulade, de spectaculaire openingsoptocht van de Pinksterferia van Nîmes, echt niet missen.

Bedankt. Er wordt rekening gehouden met je mening.
Probleem: Je hebt al gestemd voor dit artikel.
Vond je dit artikel nuttig?
1 2 3 4 5