Extreme hitte: onze tips voor een aangename vakantie!

00

U kunt niet wachten om op vakantie te gaan naar de camping: u droomt van zon, ontspanning, rust…! Maar het vervelende is dat niet alleen de zon van de partij is, het is ook echt verschrikkelijk heet! Bij extreme hitte is het voor zowel jong als oud belangrijk om te weten wat men moet doen om zich te beschermen.

Neem doeltreffende maatregelen, ongeacht uw leeftijd

Ook al lopen kinderen en ouderen het meeste risico bij extreem warm weer, het is wel zaak dat iedereen zorgt voor een goede hydratatie tijdens hittegolven. Vergeet als u gaat wandelen niet bidons of flesjes met water mee te nemen. En ook al is water drinken de beste manier om uw vochtbalans op peil te houden, u kunt natuurlijk ook fruit eten, zoals watermeloen, of vers geperste vruchtensappen drinken.

En aangezien water uw beste vriend is bij hitte, is het goed om uzelf zo vaak mogelijk nat te maken: in het zwembad, onder de douche en natuurlijk in zee als u zich op het strand bevindt. Blijf tussen 12u en 16u, de heetste uren van de dag, zoveel mogelijk uit de zon. Dit is de perfecte tijd om in de schaduw of binnen een siësta te houden. Bijvoorbeeld in een kamer waarvan al sinds de ochtend de luiken gesloten zijn. Kleed u tot slot, los van uw leeftijd, ook niet te warm: draag lichte kleuren en liever katoen dan synthetische materialen. En vergeet ook niet dat hoe meer u beweegt, hoe warmer u het zult krijgen: ontdek hoe heerlijk het is om te lezen op een ligstoel in de schaduw!

Bedankt. Er wordt rekening gehouden met je mening.
Probleem: Je hebt al gestemd voor dit artikel.
Vond je dit artikel nuttig?
1 2 3 4 5