Het Ardèche Aluna Festival in Ruoms: 12 – 14 juni

00

Het Ardèche Aluna Festival behoort inmiddels tot de meest bezochte festivals in Frankrijk. Dit evenement brengt grote aantallen muziekliefhebbers van alle leeftijden bij elkaar die kunnen genieten van een bont gezelschap artiesten. In het zesjarige bestaan van het Ardèche Aluna Festival heeft het zich ontwikkeld tot één van de belangrijkste muziekhappenings van Frankrijk.

Aan de wieg van het Ardèche Aluna Festival: twee mannen met een gemeenschappelijke passie

Er staan twee mannen aan de wieg van het Ardèche Aluna Festival: Jean Boucher, een professional uit de campingsector en Didier Viricel, een specialist op het gebied van podiumkunsten. De samenwerking tussen deze twee gedreven mannen heeft geleid tot de creatie van een festival dat uniek is in zijn soort en bestaat uit een mix van verschillende pareltjes van het culturele erfgoed en diverse muzieksoorten. Het Ardèche Aluna Festival vindt plaats in de openlucht en is ver verwijderd van de gebruikelijke concertzalen. De belangrijkste concerten vinden plaats in het Espace Jenifer, een soort natuurlijk amfitheater. De naam Jenifer is gekozen omdat deze Franse artieste een van de eerste deelneemsters was aan het evenement.

Een origineel programma dat steeds meer festivalgangers trekt

Het Ardèche Aluna Festival wordt dit jaar gehouden van 12 tot en met 14 juni en gezien het gevarieerde programma zal het zeker druk bezocht worden. Stromae, Zaz en Ben l’Oncle Soul staan voor vrijdag 13 juni op het programma, terwijl Gaëtan Roussel en Bernard Lavilliers op zaterdag 14 juni hun opwachting zullen maken. Het is mogelijk voor één enkele dag te reserveren of te kiezen voor een driedagenpas.

Voor onderdak tijdens het festival kunt u uitstekend terecht op de camping, waar u kunt overnachten in een tent of met vrienden een stacaravan kunt huren.

Bedankt. Er wordt rekening gehouden met je mening.
Probleem: Je hebt al gestemd voor dit artikel.
Vond je dit artikel nuttig?
1 2 3 4 5