Het Carnaval van Nice: volop plezier, muziek en dans

00

Van 13 februari tot en met 1 maart 2015 ondergaat de fraaie stad Nice een ware gedaanteverandering: alle straten staan dan in het teken van carnaval, feest en gezellig samenzijn. Reserveer uw campingvakantie in de streek en beleef een paar dolle dagen tijdens dit ook buiten Frankrijk bijzonder populaire evenement.

Als muziek haar eigen feestje viert!

Dit jaar viert muziek haar eigen feestje in Nice: het Carnaval van Nice behoort tot de grootste carnavals ter wereld en is een waar festijn voor de ogen… en de oren! Van gigantische decors op het Place Masséna tot spectaculaire optochten: Nice nodigt u uit om een duik te nemen in de geschiedenis van de “Koning van de Muziek”. Gedurende meer dan twee weken vieren de stad en de hele streek feest: u kunt zowel overdag als ‘s avonds indrukwekkende carnavalsoptochten bijwonen waaraan meer dan 1000 muzikanten en dansers uit heel Frankrijk, maar ook van ver daarbuiten, meedoen!

Vindt u dat nog niet genoeg? Doe dan mee aan de Bloemengevechten op de Promenade des Anglais en geniet van alle bloemen die vanaf de uitbundig versierde praalwagens in het enthousiaste publiek worden gegooid. Dit bijzonder kleurrijke onderdeel van het Carnaval van Nice mag u beslist niet missen! Bezoek voor nog meer magische momenten ook één van de avondoptochten: reken maar dat de kinderen hun ogen uitkijken en nog lang zullen dromen van de enorme versierde en verlichte praalwagens die zich op het ritme van de allesoverheersende muziek van hun mooiste kant laten zien.

Liefhebbers van verkleed- en feestpartijen, welk carnaval spreekt het meest tot uw verbeelding: Rio, Venetië of Nice?

Bedankt. Er wordt rekening gehouden met je mening.
Probleem: Je hebt al gestemd voor dit artikel.
Vond je dit artikel nuttig?
1 2 3 4 5