Het Duin van Pilat: een familieattractie in de natuur

00

Als u plannen hebt met de familie om op vakantie te gaan naar Arcachon, Cap Ferret of de omgeving van Bordeaux, dan moet u beslist een uitstapje maken naar het Duin van Pilat. We laten u graag dit vanwege zijn uitzonderlijke omvang wel heel bijzondere duin ontdekken.

Verken het Duin van Pilat tijdens een verblijf in de Gironde

Zelfs helemaal vanaf Cap Ferret is het Duin van Pilat een indrukwekkende verschijning. Met een hoogte van bijna 110 meter en een lengte van 2,7 kilometer trekt het tussen de Atlantische Oceaan en dennenbossen gelegen duin het hele jaar door vele belangstellenden. Het beklimmen van het Duin van Pilat is natuurlijk gratis, maar u hebt wel een portie moed en een lange adem nodig om de top te bereiken! U kunt via een houten trap of gewoon via het zand naar boven klauteren. Uw inspanningen worden op de top beloond met een schitterend uitzicht. En de kinderen zullen ongetwijfeld genieten van een wedstrijdje wie het eerst beneden is.

Profiteer van uw beklimming van het Duin van Pilat en ontdek het parapenten

Vanaf de top van het duin kunt u zich wagen aan een sprong met een parapente. Geef u over aan de wind en bewonder het uitzicht vanuit de lucht. Om zeker te zijn van een vlucht, is het wel aan te raden ruim van te voren te reserveren, want vooral gedurende de zomermaanden trekt het Duin van Pilat grote aantallen bezoekers. Het duin is gedurende het hele jaar toegankelijk en u kunt op het vlakbij gelegen parkeerterrein parkeren, van februari tot november tegen betaling.
Als u uw vakantie in de Baai van Arcachon wilt doorbrengen, is het goed om te weten dat er zich diverse campings in de Gironde bevinden. In de streek zijn er in elk seizoen talloze activiteiten in de buitenlucht mogelijk waaraan de hele familie plezier kan beleven.

Bedankt. Er wordt rekening gehouden met je mening.
Probleem: Je hebt al gestemd voor dit artikel.
Vond je dit artikel nuttig?
1 2 3 4 5