Het Fête du Citron® in Menton

00

Van zaterdag 14 februari tot en met woensdag 4 maart barst in Menton, in de Alpes-Maritimes, het Fête du Citron® los. Op steenworp afstand van het vorstendom Monaco geniet deze stad inmiddels wereldwijd bekendheid vanwege haar beroemde citroen: verwen uzelf met een paar dagen op de camping en beleef de “Beproevingen van een Citroen in China” van dichtbij!

Het Fête du Citron® staat in het teken van de Franse schrijver Jules Verne

De 82ste editie van het Fête du Citron® gaat u zeker verrassen: dit jaar nodigt het evenement u uit voor een reis naar het China van Jules Verne. Dankzij meer dan 300 professionals en niet minder dan 145 ton citrusfruit belandt u in een magische wereld: tijdens de “Beproevingen van een Citroen in China” zult u ogen en smaakpapillen tekortkomen! Tijdens de tentoonstelling ‘Salon de l’artisanat’ kunt u uit citroenen en sinaasappels opgebouwde metershoge figuren zoals pagodes, draken en tempels bewonderen: we weten zeker dat u van dit citroentjesfrisse moment gaat genieten!

De met name voor families geschikte festiviteiten zijn ongelooflijk populair geworden: er worden zo’n 160.000 bezoekers verwacht! Jong en oud zullen de straatfestiviteiten te gek vinden, maar ook de expositie van citrussculpturen in de Jardins Biovès is een absolute must als u zonnige plaatjes wilt schieten! De feestelijke en ludieke ‘Fruit d’or-corso’s’ zijn ook kleurrijke hoogtepunten van het Fête du Citron®. ’s Avonds gaan de festiviteiten nog lang door met prachtige avondcorso’s waar veel pit in zit!

Bedankt. Er wordt rekening gehouden met je mening.
Probleem: Je hebt al gestemd voor dit artikel.
Vond je dit artikel nuttig?
1 2 3 4 5