Het positieve effect van de zon op lichaam en geest

15

Ook al wordt er constant op gehamerd dat het belangrijk is om zich goed te beschermen tegen de zon, wil dat niet zeggen dat zonnestralen geen positieve effecten kunnen hebben. In tegendeel! Af en toe zonnen heeft zelfs niet alleen een positief effect op uw lichaam maar ook op uw humeur. Als u zich maar goed beschermt, kunt u zich prima enige tijd blootstellen aan de aangename stralen van het herfstzonnetje. Een nadere uitleg.

Zoals voor alle goede dingen van het leven geldt ook hier: zon met mate!

Recente onderzoeken wijzen uit dat de zon onvermoede positieve effecten heeft. We wisten natuurlijk al dat de zon invloed heeft op de productie van melatonine, zodat we profiteren van een beter biologisch ritme (en dus beter slapen, overdag energieker zijn en beter gehumeurd…), we weten ook dat uv-stralen bijdragen aan de aanmaak van vitamine D, die weer noodzakelijk is voor de opname van kalk voor onze botten. En sinds kort wordt ook gesproken over het positieve effect van de zon voor het hart, bij een bescheiden blootstelling van ongeveer 30 minuten per dag.

Maar let wel op, het is natuurlijk niet de bedoeling om urenlang onder een felle zon te gaan liggen bakken op het strand. Het is belangrijk om uw persoonlijk zonnekapitaal te bewaken door de heetste uren van de dag te vermijden en door zich goed te beschermen (met name kinderen zijn kwetsbaar). De herfst is daarom een ideaal seizoen om tijdens een wandeling op het strand of midden in de natuur met gezonde mate van de zon te genieten. Dus waarom zou u zichzelf niet eens verwennen met een korte campingvakantie in Portugal om uw humeur een boost te geven?

Bedankt. Er wordt rekening gehouden met je mening.
Probleem: Je hebt al gestemd voor dit artikel.
Vond je dit artikel nuttig?
1 2 3 4 5