Hoe kunt u uw kinderen onderweg bezighouden?

15

Met de familie op vakantie levert altijd een hoop herinneringen op. Maar voordat u op de plaats van bestemming bent gearriveerd, kan de reis nog wel eens lang zijn. Hier zijn een aantal tips om uw kinderen in de auto bezig te houden.

 

Wat u absoluut mee moet nemen in de auto

‘Mama, wanneer zijn we er?’ De kinderen moeten rustig achter in de auto blijven zitten en worden al snel ongeduldig. Om te vermijden dat ze om de vijf minuten dezelfde vraag stellen, maakt u van de reis een vrolijke rit. Vergeet daarvoor niet om meerdere boeken mee te nemen, kleur- en activiteitenboeken die geschikt zijn voor hun leeftijd, kleine spelletjes, een tablet om films of tekenfilms te kijken en de onmisbare videospelletjes. Maar pas er voor op dat de kleinsten niet urenlang naar een scherm staren, anders worden ze nog drukker. En om er voor te zorgen dat de sfeer tijdens de rit gezellig blijft, vergeet niet een paar cd’s mee te nemen, aftelrijmpjes, voor kinderen of het laatste album van hun geliefde popster. En voor de oudste kinderen kunt u misschien een blind test lanceren.

 

Spelletjes met de familie

Wie beweert dat autoreizen saai zijn? Maak van deze lange uren gebruik om met uw kinderen te spelen door middel van raadselspelletjes, of wedstrijdje spelen, zoals de kleur raden van de volgende auto die u passeert, zo snel mogelijk auto’s vinden van een bepaalde kleur of met een bepaalde nummerplaat, of spelen wie het langst kan zwijgen. De oudsten kunnen raden uit welke stad of streek de auto voor u komt. U kunt ook spelletjes bedenken door naar het landschap te kijken, zoals het zoeken naar bepaalde vormen in de wolken. Laat uw fantasie de vrije loop!

 

Regelmatig even stoppen

Niet alleen de chauffeur moet regelmatig even stoppen, de pauzes op de snelweg zijn ook voor uw kinderen belangrijk zodat ze hun benen kunnen strekken, naar de wc kunnen gaan (dring er op aan, ook als ze zeggen dat ze niet hoeven, om te vermijden dat u een kwartier later opnieuw moet stoppen…). Dit is ook het goede moment om de picknick of iets lekkers tevoorschijn te halen en al een beetje vakantiegevoel te krijgen. Na deze verkwikkende pauzes, heeft u waarschijnlijk recht op een uurtje rust in de auto…

Eenmaal aangekomen op uw Yelloh! Village camping, hoeft u zich geen zorgen meer te maken hoe u de kinderen bezig moet houden. Met onze aquaparken en activiteiten die speciaal voor kleine kinderen zijn bedacht, krijgen ze geen tijd om zich te vervelen!

We hopen dat deze tips u zullen helpen zodat de kleintjes de reis niet te lang vinden. En als ze ongeduldig worden, vertel dan wat hen te wachten staat bij Yelloh! Village!

Bedankt. Er wordt rekening gehouden met je mening.
Probleem: Je hebt al gestemd voor dit artikel.
Vond je dit artikel nuttig?
1 2 3 4 5