Ontdek de schitterende vulkanen van de Auvergne

15

De vulkaanketen van de Auvergne roept niet alleen beelden van flessen mineraalwater op, het prachtige natuurverschijnsel nodigt u ook uit uw longen te vullen met een heerlijke portie frisse lucht in het hart van een schitterend, vaak ondergewaardeerd regionaal natuurpark. Profiteer van een campingvakantie in de Auvergne voor een kennismaking met een spectaculaire flora en fauna: deze vulkanische streek zal u in alle opzichten verrassen!

Wandelen tussen de vulkanen

Het vulkaanpark van de Auvergne, dat sinds 1977 een regionaal natuurpark is, bestaat uit vier vulkanische massieven en een granietplateau: het is het grootste regionale natuurpark van Frankrijk. Met een noord-zuidlengte van 120 kilometer krijgt u alle gelegenheid een frisse neus te halen, in welk seizoen u er ook verblijft. Om de afstand van 400 naar 1886 meter hoogte te overbruggen, hebt u wel een lange adem nodig! Met een goede uitrusting kunt u zich ook wagen aan de mythische Chaîne des Puys: in deze keten van meer dan 80 vulkanen bevindt zich de zeer beroemde Puy de Dôme.

De iets minder bekende maar net zo karakteristieke Monts du Cantal en de Mont-Dore bieden adembenemend mooie landschappen: de “Etna van de Auvergne” is de grootste vulkaan van Europa! En een familievakantie in de Auvergne is natuurlijk niet helemaal geslaagd zonder een bezoek aan Vulcania: in dit in Frankrijk unieke attractiepark kunt u genieten van diverse interactieve activiteiten, bijzondere 5D-films en talrijke animaties. Dit is een super ludieke (en minder sportieve) manier om de vulkanen van de Auvergne te ontdekken.

Bedankt. Er wordt rekening gehouden met je mening.
Probleem: Je hebt al gestemd voor dit artikel.
Vond je dit artikel nuttig?
1 2 3 4 5