Vakantie voorbij? 5 tips om de moed erin te houden!

15

Uw campingvakantie zit erop en u moet weer aan de slag. Dan wil de moed u wel eens in de schoenen zakken. Toch volstaan soms enkele kleine ingrepen om wat positiever tegen de dingen aan te kijken: hieronder vindt u enkele tips om het nieuwe werkjaar met de glimlach aan te vatten.

1/ Niets belet u om het vakantiegevoel nog wat vast te houden

Wie beweert daar dat het allemaal weer voorbij is? Dit is het moment om foto’s uit te zoeken, vergrotingen te maken en albums aan te leggen. Nodig ook eens wat vrienden uit voor een ‘weer-naar-school’ etentje: zo kunt u souvenirs uitwisselen en elkaars videofilmpjes bekijken. Vraag de kleintjes om ook hun bijdrage te leveren en een tekening, een schilderijtje, een collage, enz. over hun vakantie te maken.

2/ Maak meteen nieuwe plannen om er eens uit te zijn

U hoeft niet lang weg te blijven om er helemaal uit te zijn. Waarom plant u geen campingweekend op enkele kilometers van uw deur? Geniet van de natuur, de activiteiten, … en enkele dagen lang hebt u het gevoel weer op vakantie te zijn!

3/ Maak van de gelegenheid gebruik om nieuwe prioriteiten te stellen

September is het ideale moment om goede voornemens te maken. Misschien moet u uw prioriteiten eens herbekijken en waarom zou u niet gewoon doorgaan met enkele gewoonten die u tijdens de vakantie hebt aangenomen? Meer tijd maken voor uw partner of uw gezin kan u alleen maar goed doen.

4/ Begin met de sport waar u altijd al van droomde: dit is het uitgelezen moment

Tijdens uw verblijf op de camping hebt u ontdekt hoe leuk aquagym wel kan zijn. Of boogschieten, aerobics of nog een andere sport. U hebt zich hiermee uitstekend vermaakt en eigenlijk mist u het nu al. Waar wacht u dan op? Er is vast een club in de buurt waar u deze sport verder kunt beoefenen. Doen!

5/ Doe zoals op vakantie en laat de boel wat vaker de boel!

En vooral … laat op tijd alles los! Laat de telefoon, de computer, de tablet, … op tijd links liggen en kies voor een wandeling in de natuur, een heerlijk boek of een gezelschapsspel met de familie. Zorg met andere woorden op tijd en stond voor ontspanning, ook al zit u niet meer in uw cottage!

Bedankt. Er wordt rekening gehouden met je mening.
Probleem: Je hebt al gestemd voor dit artikel.
Vond je dit artikel nuttig?
1 2 3 4 5