Vijf redenen om naar de regio Aquitaine te gaan

15

Gaat er nog geen belletje rinkelen als je de naam Aquitaine hoort? Waarschijnlijk klinken de namen Bordeaux, Royan en Lacanau je iets bekender in de oren. Dit zijn de grotere plaatsen in de regio Aquitaine, in het zuidwesten van Frankrijk en zijn stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Wel na het lezen van deze vijf redenen om naar de regio Aquitaine te gaan! Sandra van het online reismagazine travelgirls.nl bezocht de regio meerdere malen en deelt de fijnste tips!

 

#1 Aquitaine is het surfmekka van Europa

De regio Aquitaine grenst aan de Atlantische Oceaan en de ligging hiervan is perfect om te surfen. Langs de gehele kust vind je toffe kustplaatsen waar je surflessen kunt nemen of gewoon een board huurt en het (soms koude) water van de oceaan trotseert! Onze favoriete surfplek is Lacanau Océan, hoewel Mimizan op een goede tweede plek komt.

 

#2 De beste wijnen ter wereld

Er is geen betere plek om een goede wijn te proeven dan in Aquitaine. Sterker nog: de beste wijnen ter wereld vind je in dit gebied. Rondom Bordeaux vind je honderden wijnhuizen met de beste druiven om wijn van te maken. Ook de beroemde Médoc vind je in deze regio. Stap in de auto en bezoek verschillende wijnhuizen. Uiteraard neem je een doosje smaakvolle wijn mee terug naar de camping.

 

#3 Fietsen rondom de meren

Doordat Aquitaine gelegen ligt aan de oceaan is het grootste gedeelte van de regio relatief vlak. Rondom enkele meren en in de wijngebieden vind je wel wat heuvels, maar deze zijn prima te doen met de fiets. Maak er een dagtrip van: neem een picknickmand mee met eten en drinken, trek je bikini aan en ga op de fiets naar het dichtstbijzijnde meer. Heerlijk picknicken (met een goede fles wijn) en lekker zwemmen in het water, dat is toch op en top vakantie?

 

#4 Een bezoek aan Bordeaux

Bordeaux is zo’n stad die vaak wordt overgeslagen op weg naar het zuiden van Frankrijk. En dat is eigenlijk eeuwig zonde, want Bordeaux blijkt een geweldig leuke stad te zijn! Je hebt een geweldig uitzicht over de stad vanaf de Basilique Saint-Michel. Ook als foodie ben je hier aan goede adres: je vindt er tientallen gezellige pleintjes met echt goede restaurants. Vergeet na het eten geen rondje te lopen langs de Place de la Bourse met het bijzondere Le Miroir d’eau, dat vooral ’s avonds een plaatje is om te zien.

 

#5 Relaxen op het strand

Wat is nu een vakantie zonder relaxen? Ook dan ben je aan het goede adres in Aquitaine. De meeste kustplaatsen hebben een levendig centrum met tientallen terrasjes, restaurantjes en brede stranden. Neem een boekje, parasol en een handdoek mee en geniet van de zon, de zee en het strand. Of maak een lange strandwandeling en kom helemaal tot rust. Een betere vakantiedag kun je je toch niet wensen?

Aquitaine biedt genoeg trekpleisters om er enkele weken te verblijven. Stranden, meren, steden, wijngaarden… Er zijn maar weinig gebieden zo afwisselend als Aquitaine!

Bedankt. Er wordt rekening gehouden met je mening.
Probleem: Je hebt al gestemd voor dit artikel.
Vond je dit artikel nuttig?
1 2 3 4 5