Zomervakantie in de Jura

15

Ik ben Claudia van Backpackgek.nl, een blog die begon met onze wereldreis en nu is uitgegroeid tot een van Nederland’s grootste reisblogs. We wonen in Noorwegen en doen veel reizen vanuit Noorwegen, en komen vaak in de Franse Jura omdat mijn schoonouders daar wonen. Mijn favoriete tijd van het jaar daar? De zomer!

De Jura is het hele jaar prachtig, met haar vaak witte winters, kleurrijke herfst en frisse lente, maar de zomer blijft toch mijn favoriet. Waar veel Nederlanders naar het zuiden of de westkust trekken, voel ik me veel meer thuis in de bossen van de Jura. Vanuit Nederland kun je er gemakkelijk met de auto komen, in zo’n acht uur.

Lange wandelingen 

Lange wandelingen

Ik geniet altijd intens van de lange wandelingen door de bossen en langs de rivieren. We gaan nooit naar de Jura zonder onze wandelschoenen. De lucht is er heel fris en het is zo groen! Ook ben ik iedere keer weer verrast door de goede wijnen die uit dit gebied komen, en ben natuurlijk verliefd op de schattige dorpen. Vaak lijkt het hier alsof de tijd heeft stilgestaan. Mijn favoriet? Arbois.

landschap Jura

Dit dorp heeft een rijke geschiedenis, je vindt er het huis van Louis Pasteur en er is een aantal geweldige wijnhuizen. Wij zijn er zelfs getrouwd! Ook vind je er een superleuk restaurantje: La Finette. Hier hebben ze een overheerlijke kaasfondue. Bij ons is dit echt een familietraditie geworden en we kijken altijd uit naar een avondje in dit knusse restaurant.

Dat vind ik zo super aan de Jura: het is voor iedereen. Of je nu van wandelen, wijn drinken, of kanoën houdt: er is zo ontzettend veel te doen daar. We zijn er nu al vaak geweest, maar ontdekken iedere keer weer nieuwe dingen. Dit is voor mij zo’n uniek deel van Frankrijk en ik kan niet wachten terug te gaan!

Bedankt. Er wordt rekening gehouden met je mening.
Probleem: Je hebt al gestemd voor dit artikel.
Vond je dit artikel nuttig?
1 2 3 4 5